Menu luk

Jeg får lov at påvirke alt i mit arbejde

Julie Hesselø havde store overvejelser, da hun som piccoline blev tilbudt fastansættelse i Djurslands Bank. Var det klogt at sige ja, før hun havde en uddannelse? Hun slog til og har på ingen måde fortrudt.

12. maj 2025
5 min

”Kommer jeg nogensinde til at lære alt det her?”

Julie Hesselø havde sine tvivl, da hun blev hentet af sin mor efter sin første arbejdsdag som piccoline i Djurslands Banks hovedkontor i Grenaa. Julie var endnu ikke student og havde indtil da haft et fritidsjob i Meny.

Hun er et eksempel på, hvordan man som ung med helt andre uddannelsesplaner kan få øjnene op for finanssektoren og mulighederne i den.

”Det var et helt andet miljø at komme ind i en bank. Meget seriøst og voksent. Pludselig skulle jeg på arbejde med fin taske og var omgivet af mennesker, der talte om økonomi - jeg skulle finde mig selv i det.”

Interessen for at lære om alt det nye hjalp hende hurtigt til at opsamlede viden om investeringer, formuer og pension.

”Det foldede sig ud og blev et job, jeg har det virkelig godt i og er meget glad for,” fortæller den nu 24-årige marketingkonsulent.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Julie Hesselø elsker sit udadvendte job i og udenfor banken. Foto: Brian Rasmussen.

Overbeviser ledere

Det kontor, Julie Hesselø deler med sin chef, har kreativt rod, en sammenblanding af blandt andet slikposer, julenisser, balloner og bankopræmier.

”Jeg har et megafedt job, jeg har virkelig mulighed for at påvirke det. Vi er meget selvkørende og fører de ting ud i livet, vi finder på. Det er meget privilegeret.”

Hendes chef er 53 år og har arbejdet 27 år i banken. Julie fremhæver deres samarbejde og evne til at supplere hinanden og udvikler ideer sammen.

Mange af ideerne betyder tid udenfor hovedkontoret.

”Det med at være derude er vigtigt. Det er det, jeg primært er ansat til, og jeg er minimum ud i marken to gange om ugen.”

Hun og hendes chef tager rundt i bankens 16 afdelinger og afvikler - sammen med kollega med specialviden eller andre foredragsholdere - events om forskellige økonomiske emner. De sælges ind med lidt godt til ganen, fx bobler eller sushi.

”Det er ikke altid afdelingerne i første omgang synes, at det passer så godt, at medarbejderne skal bruge tid på et event. Så tager jeg ud og taler med lederne, og det ender altid med, at de bliver glade for arrangementerne. For kunderne er meget glade for dem og bakker op ved at deltage, så det er tydeligt, at det har værdi.”

”Jeg har et megafedt job, jeg har virkelig mulighed for at påvirke det."
- Julie Hesselø, 24 årig marketingkonsulent i Djurslands Bank.

Kaffevogn og banko

Julie Hesselø har også ofte været ude med bankens kaffevogn for at vise flaget ved forskellige arrangementer. For nylig styrede hun et bankospil for VIP-gæsterne før en håndboldkamp i Skanderborg AGF.

”Gæsterne skulle have mad inden kampen også, og vi havde kun et kvarter til at afvikle banko, så der var risiko for, at det gik op i hat og briller. Men det gik så godt. De ville meget gerne være med og vandt fine præmier. Alle elsker jo banko,” mener Julie Hesselø.

Faktisk blev hun også selv blev medlem af Finansforbundet blandt andet for at kunne deltage i banko-arrangementer i forbundets regi sammen med sine kolleger.

Teori og bolledej

Julie Hesselø havde ikke forestillet sig, at hun skulle fastansættes i banken. Hun er meget interesseret i mode og ville gerne indenfor den branche. Så da hun fik tilbuddet fra banken efter flere vikariater, udløste det mange overvejelser.

”Jeg havde jo ikke fået en uddannelse endnu, så det var ikke nogen helt let beslutning.”

Da hun sammen med jobbet fik tilbud om sideløbende at tage en akademiuddannelse via Cphbusiness i oplevelsesøkonomi - med valgfag i ledelse og sociale medier - sagde hun ja tak til jobbet.

”Så jeg havde fuldtidsjob og fuldtids fjernstudie på en gang, men jeg syntes, det var genialt. Jeg kunne sidde med hænderne i bolledejen og samtidig lære teori, som jeg kunne omsætte og bruge i min arbejdshverdag. Det fungerede rigtig godt,” siger Julie Hesselø, der også har søgt om at få en betalt HD-uddannelse via banken.

”Aftalen med vicedirektøren er, at jeg skal sige til, hvis jeg begynder at kede mig. Det gør jeg bestemt ikke nu – jeg synes, det er megafedt med den frihed, jeg har. Mange siger, at ikke to dage er ens i deres job, jeg vil sige, at hver dag og hver time rummer nye opgaver,” siger hun begejstret.

 ”Jeg har faktisk aldrig haft indtryk af at nogen i banken har sat spørgsmål ved mine evner."
- Julie Hesselø.
Julie Hesselø i rollen som bankovært - det gik strygende. Foto: Brian Rasmussen.

Tydelig i lederrollen

Hun har i dag blandt andet ansvar for at ansætte og uddelegere opgaver til ungarbejdere og kaffepiger, typisk er der mellem 5-7 af dem ansat ad gangen.

”Fordi jeg selv er så ung, skulle jeg i begyndelsen være ret tydelig i forhold til min rolle overfor dem – også fordi der dengang var en del, der var ældre end mig. Det er ikke længere nødvendigt,” konstaterer Julie Hesselø.

Hun føler ikke, det på noget tidspunkt har været et problem for hende at blive taget alvorligt af ledere rundt om i afdelingerne:

 ”Jeg har faktisk aldrig haft indtryk af at nogen i banken har sat spørgsmål ved mine evner, og lederne rundt om i afdelingerne siger aldrig nej til mine forslag. Selvfølgelig også, fordi jeg og min chef kan vise fine resultater på de initiativer, vi tager og har opbakning fra bankens ledelse.”

Julie Hesselø er også ansvarlig for bankens aktiviteter på de sociale medier, og hun lægger flittigt op, blandt andet mange videoer:

”Mit problem er faktisk, at jeg gerne vil det hele. Jeg elsker mit job og der er så mange muligheder.”

Muligheder, hun får lov til at påvirke markant:

”Fordi vi er en mindre bank, er der stor frihed, der er ikke så meget, der skal godkendes. Hvis det skal, går det som regel hurtigt og problemfrit. Jeg føler virkelig, jeg får lov at påvirke alt og udforske mulighederne.”

 

Seneste nyt