De hurtige it-notifikationer
JN Data sender computere til Tanzania. It-lønningerne fortsætter med at sige. It-iværksætter vil samle 30.000 tilskuere i Parken. Dansk fintech skifter ejer – og gearer op til vækst. Novo og Staten bag hemmeligt kvanteselskab.
It-lønningerne fortsætter med at sige
4,4 %. Så meget tjener danske it-folk i gennemsnit mere i 1. kvartal af 2025 sammenlignet med samme kvartal i 2024.
Den gennemsnitlige månedsløn hed 56.735 kr. i 1. kvartal 2025.
Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik, som brancheforeningen IT-Branchen har tygget igennem.
Der er forskel på lønstigningerne, når man ser på tværs af underbrancherne i it-sektoren. Især Tele, Informationstjenester og Engroshandel har oplevet de højeste stigninger, skriver IT-Branchen.
”Vi har løbende set, hvordan visse underbrancher bliver mindre men samtidig mere specialiserede, hvilket mindsker antallet af ansatte, men til gengæld får gennemsnitslønnen til at stige, da de outsourcer de mere administrative opgaver til andre,” udtaler Natasha Friis Saxberg, CEO i IT-Branchen.
Alt imens fortsætter antallet af it-ansatte ifølge Danmarks Statistiks opgørelse med at falde. Fra første kvartal 2024 til første kvartal i år er antallet faldet med 0,4 % svarende til 420 ansatte.
”Efter mange år med speederen i bund ser vi nu en branche, der på medarbejdersiden letter lidt på gaspedalen. I lyset af den geopolitiske uro og de mere usikre makroøkonomiske vilkår, er det meget naturligt, at virksomhederne måske ikke i samme grad som tidligere hyrer medarbejdere ind til en forventet vækst, men er mere konservative i deres HR-strategi,” er analysen fra Natasha Friis Saxberg.
Der er stor stadig rekrutteringsudfordringer i branchen, hvor over halvdelen af alle it-leverandører ifølge IT-Branchen ser manglen på kompetencer, som deres største væksthæmmer.
It-iværksætter vil samle 30.000 tilskuere i Parken
AI-agenter er mere end en teknologisk trend, hvis man spørger serieiværksætter Jonathan Løw, der kommer med en ny bog om AI-agenter til efteråret.
I stedet for at afholde en klassisk bogreception fik han idéen om at skabe noget større.
Den idé er blevet til den nystiftede virksomhed Aigenzy, der på bare nogle måneder har omsat for over 2 millioner kroner.
Det skriver Markedsføring.dk.
Planen? At udvikle og afholde store AI-events med fokus på AI-agenter, deres anvendelse og forretningspotentiale.
Første skridt bliver AGENTDAGEN, som skal samle 1.000 deltagere senere i år – og på længere sigt er målet at ”fylde Parken” med 30.000 deltagere.
”AGENTDAGEN var/er vores 'validering' af, at folk kan se en værdi i at blive klogere på og bedre til AI-agenter. I år to vil vi 'konsolidere' rejsen og geare op i forhold til både partnere og speakers, mens år tre og fire bliver årene, hvor vi (måske) indtager Parken og sætter Danmark på AI-verdenskortet,” skriver han på Linkedin.
Dansk fintech skifter ejer – og gearer op til vækst
Den danske investeringsplatform og fintech Norm Invest får nyt ejerskab, der skal sætte fart på skalering og teknologisk udvikling.
Med en ny hovedaktionær – Liberatio Family Office – samt bl.a. den norske fintech-fond Finstart, henter Norm Invest både kapital og kompetencer til at udbygge sin digitale tjeneste, der tilbyder "bekymringsfri investering".
Selskabet har det seneste år oplevet markant vækst – bl.a. med en 80 % stigning i den månedlige tilbagevendende omsætning (MRR) og 31 % flere aktiver under forvaltning.
CEO Anders Hartmann betegner ejerændringen som et “naturligt næste skridt” og ser platformen som et digitalt alternativ til banker og klassiske investeringsløsninger.
”Investeringskulturen i Danmark er i høj grad præget af en gør-det-selv mentalitet, men vi mener, der er en ledig position som den foretrukne løsning for de danskere, der ikke ønsker at bruge tid og energi på at håndtere deres investeringer selv," siger han i en udsendt meddelelse.
Transaktionen værdiansætter selskabet til en aktiekurs på 3 kroner, mod 1,23 kroner i forbindelse med en afnotering fra Nasdaq First North tidligere i år. I dag har Norm Invest 2,7 mia. kroner under forvaltning - primært for private investorer.
Transaktionen er betinget af Finanstilsynets godkendelse.
Novo og staten bag hemmeligt kvanteselskab
Et nyt selskab med fokus på kvanteteknologi er netop oprettet – men hvad det konkret skal lave, holder Novo Nordisk Fonden og EIFO indtil videre tæt til kroppen. Alligevel er der allerede skudt næsten 600 mio. kr. i projektet.
Det skriver Finans.
Selskabet, der har fået navnet QuNorth, er ejet af Novo Nordisk Fonden og statens fond EIFO i fællesskab.
Ifølge selskabsregistreringen skal det "engagere sig i aktiviteter vedrørende kvanteteknologi", men hverken Novo eller EIFO ønsker at dele flere detaljer endnu.
Kvanteteknologi er et strategisk satsningsområde for Novo Nordisk Fonden, som allerede har investeret milliarder i bl.a. udvikling af kvantecomputere, supercomputeren Gefion og kvante-startups.
Teknologien kan på sigt omvælte hele sikkerhedsarkitekturen – fx ved at bryde nuværende kryptering på sekunder.
Det nye selskab er endnu et skridt i den danske opskalering inden for kvantefeltet – et område, hvor København allerede huser NATO’s forskningscenter DIANA og flere internationale aktører.
It i den finansielle sektor
Finansforbundet er også for dig, der arbejder med it i den finansielle sektor. Du får adgang til nogle af Danmarks bedste it-kurser, arrangementer, netværk og nyheder om finans-it, tech og digitalisering.
Tjek vores tilbud til dig som it-medlem